ENGLISH HRVATSKI
Njega lica
Dio hotela Residence čini i atraktivan wellness-centar. Ponudom svojih usluga te intimnošću interijera prilagođen je modernomu čovjeku koji želi pobjeći od svakodnevnoga stresa.

BAZIČNA NJEGA


MEHANIČKO ČIŠĆENJE I NJEGA LICA
Uloga mehaničkog čišćenja lica je uklanjanje zatvorenih mitesera te spriječavanje nastanka upalnih promjena ( akni). Mehanicko ciscenje ukljucuje pripremu kože za samo čišćenje ( mlijeko, tonik,peeling ), parenje lica (potrebno da bi se koža omeksala te pore otvorile ), hranjivu masku te završnu njegu lica.

DEPILACIJA NADUSNICA/BRADE KOREKCIJA OBRVA

BOJENJE OBRVA

BOJANJE TREPAVICA

BOJANJE TREPAVICA I OBRVA MASKA ZA LICE

MASKA ZA OČI


MASAŽE

AROMATERAPIJA    
Odlikuje je holistički pristup zdravlju ali i samim agensima (esencijalna ulja) zatim aktivacija psihološko-imunoloskih mehanizama koji će pomoći ćovjeku da iz stanja bolesti ili neugode prijeđe u stanje zdravlja ili ugode te očuvanje psihofizičke ravnoteze. Terapeut u dogovoru s klijentom bira tehniku kao i esencije koje ce koristiti u tretmanu.

VEZIVNO-TKIVNA
Vezivno tkivna masaža spada u klasične masoterapijske tehnike, tehnika se osjeća kao izrazito čvrsta i odriješita. Tehnikom djelujemo na vezivo koje prekriva cijelo tijelo i daje mu oblik a u njemu nalazimo i brojne živčane završetke, krvne kapilare i limfne vodove. Više je dobrobiti koje se postižu primjenom tehnike kao na primjer istezanje vezivnog tkiva, vraćanje mobilnosti dermisu i hipodermisu te preoblikovanje kolagena. lpak jedno od najvažnijih djelovanja je refleksno djelovanje preko središnjeg živčanog sustava na reakcije u udaljenim organima. Mehanizam djelovanja se očituje tretiranjem zona na koži(koznih areala i dermatoma) preko kojih dobivamo direktnu stimulaciju određenih organa i mišića s kojima je ta zona povezana.

RUČNA-LIMFNA DRENAŽA
Vrsta masažne tehnike kojoj je svrha uspostavljanje ravnoteže između tekućina u organizmu. Osmislio ju je dr.Vodder 30-tih godina prošlog stoljeća. Sama tehnika je izrazito nježnog pritiska i polaganog tempa. Za bolju učinkovitost izvodi se parcijalno. Osim drenirajućeg djelovanja tehnikom djelujemo na stimulaciju autonomnog živčanog sustava i imuniteta.


TRETMANI S POTPISOM GUI NOT (55 MINUTA)

BEAUTY NEUVE
ldealan pri rješavanju problema pigmentacije, ali isto tako ublažavanju ožiljaka i smanjivanju pora radi primjene preparata obogaćenih voćnim ili alfa-hidroksi kiselinama i vitaminom-C. Beaute Neuve možete koristiti kao pojedinačne tretmane ukoliko želite da Vam koža trenutno zablista ili odaberite paket od nekoliko uzastopnih tretmana kako biste potpuno osvježili kožu izjednačavanjem tena, posvijetljivanjem i dubinskim obnavljanjem kože. Preporučuje se paket od 4 tretmana u razmacima od tjedan dana. Nakon Beaute Neuve tretmana trebalo bi izbjegavati direktno izlaganje sunćevoj svjetlosti. Zbog toga je ovaj tretman bolje napraviti u zimskim mjesecima i voditi brigu o tome da se koristi krema s visokim faktorom zaštite od UV zraka. Kako bi Vaša njega bila potpuna preporuča se korištenje preparata za kućnu njegu Guinot linije.

AROMATIC
U tremanu se koriste esencijalna ulja i biljni koncentrati. Ovisno o ciljevima tretmana, terapeut će odabrati ona esencijalna ulja koja će osloboditi ljekovitu energiju iz biljaka u Vašu kožu. Niska molekulska masa esencijalnih ulja daje im biološke karakteristike, stoga se ona vrlo lako apsorbiraju kroz kožu ali i kroz stanične membrane.Jedinstvena masaža lica omogućuje potpuno utonuče u čaroliju esencijalnih ulja i opuštanje tijela i duha. Koža tijekom tretmana postaje glađa, ugodnija na dodir i blistava. Aromatic tretman posebno je djelotvoran osobama s osjetljivom i reaktivnom kožom, ali dobrobiti tretmana vidljivi su na svim tipovima kože. Tretman možete koristiti kao pojedinačni tretman ili odaberite set od nekoliko uzastopnih tretmana kako bi se održali rezultati i struktura kože u potpunosti osnažila. Preporuča se paket od barem tri tretmana u razmacima od tjedan dana. Kako bi Vaša njega bila potpuna preporuča se korištenje preparata za kućnu njegu Guinot linije.  

LIFTOSOME
Cilj Liftosome tretmana je učvršćivanje kože i zatezanje kontura lica kako bi se pomladio cjelokupan izgled lica. Ovaj jedinstveni tretman u sebi kombinira aktivne sastojke za učvršćivanje i regeneraciju. Pro-Collagen Concentrate koji pospješuje izgradnju kolagena i Thermolift- termo maska koja otpušta toplinu, u sinergiji povećavaju mogućnost apsorpcije aktivnih sastojaka i aktivnost samih stanica kože te na taj način djeluju na veću elastičnost koze. Liftosome tretman pokazuje vidljive rezultate već nakon prvog tretmana. Koža je učvršćena, a lice djeluje mlađe. Kako bi se postigli dugotrajni rezultati, preporučuje se paket od 4 tretmana u razmacima od tjedan dana. Kako bi Vasa njega bila potpuna preporuča se korištenje preparata za kućnu njegu Guinot linije.  


M3 TRETMANI SPECIFIČNOG DJELOVANJA

MIKRODERMOABRAZIJA
Dijamantna mikrodermoabrazija je proces nježnog uklanjanja zadebljalog i odumrlog sloja epidermisa ( stratum corneum ), s ciljem uklanjanja ,,stare" kože i različitih nepravilnosti na koži. Metodom se vrlo uspješno uklanjaju bore i postiže se mladenački izgled kože. Tretman je kombinacija eksfolijacije s radijalnom endodermanom terapijom, koja se temelji na učincima intermitentnog vakuuma. Tom metodom dubinske masaže kožnog i potkožnog tkiva znatno se pojacava mikrocirkulacija i propusnost kapilara, što omogućuje bolju oksigenaciju i metabolizam koze. Poboljsava se i hidratacija izvanstanicnog prostora, cime se ubrzava i osigurava pravilan rad fibroblasta, odnosno jaca obnova kolagenih i elasticnih vlakana, poboljsava tonus koze i jaca muskulatura. Ublazavaju se oziljci, smanjuju se pore, prociscava se ten. Metodom umanjujemo duboke ožiljke i dubinu samih pora te omogućujemo ubrzano stvaranje novih stanica i regeneraciju ostečenog tkiva. Odstranjenjem oroznjeloga površinskog sloja koža se pročišćava, pore se dubinski čiste od nakupljenog sebuma i nečistoća (miteseri, komedoni) a zbog bolje prokrvljenosti uspostavlja se optimalan dotok hrane i kisika te odvod limfe, što umanjuje mogućnost stvaranja novih akni. Uklanjanje hiperpigmentacija, metodom se uklanjaju sunčane pjege, staračke pjege, hiperpigmentacije kao posljedica akni i sve ostale hiperpigmentacije uzrokovane zdravstvenim poremecajima ali uz obveznu lijecnicku terapiju kako bi se uklonio uzrok nastanka samog problema. Za vrijeme tretmana obvezno je korištenje kreme s visokim zaštitinim (SPF) faktorom. Tretmani se rade u razmaku od jednog tjedna, 15 dana ili mjesec dana ovisno o željenom učinku i dogovoru s terapeutom. Broj tretmana je individualan s obzirom na stanje kože i željeni učinak tretmana.

ULTRAZVUČNI PEELING
Ultrazvučni peeling spatulom moderna je metoda koja ublazava prekomjerno lučenje sebuma, cisti pore kože od bakterija, toksičnih tvari i ostataka kozmetike. Korištenje ove metode omogućuje pripremu kože za tretmane lica u kojima je neophodno dobro očistiti kozu. Moze se koristiti i za nanošenje kozmetickih proizvoda koji su dizajnirani za takvu upotrebu, čime se poboljšava njihova apsorpcija.
Glavni učinci:
• pomlađivanje kože, smanjenje pora i poboljšanje elastičnosti kože
• posvijetljivanje kože
• smanjivanje diskolorizacije u površinskim slojevima kože
• duboka hidratizacija i zatezanje kože
• prevencija bora

Tretman ultrazvucnog peelinga ne treba raditi prije navrsene 21. godine (nepotpun rast kostiju), u trudnoci, kod oboljelih od dijabetesa, osteoporoze, tumora, u febrilnom stanju, akutnih I upalnih infekcija, kod osoba sa pacemakerom, kod problema sa srcem i krvnim tlakom, gdje su prisutne metalne proteze. Tretmani se rade 1 do 2x tjedno. Preporuka je napraviti minimalno 6 tretmana. Tretman se preporuca kombinirati sa dijamantnom mikrodermoabrazijom, mezoterapijom te svim tretmanima lica s potpisom Guinot.  

MEZOTERAPIJA
Mezoterapija bez igala( mezoporacija) alternativa je klasičnoj mezoterapiji, pogotovo za osobe koje zbog straha od igle izbjegavaju klasičnu mezoterapiju, a zele ukloniti problem opuštene kože, bora, pigmentacije, masne i problematične kože, strija i celulita. Mezoporacija je proces koji omogućava unos aktivnih tvari u tkivo na dubinu jednaku mezoterapijskim inekcijama. Sam mezoterapijski tretman radi na principu mezoporacije i mezoosmoze. Kod djelovanja pulsirajuće, naizmjenicne struje stvara se elektromagnetno polje pod čijim utjecajem nastaju privremeni vodeni kanali- mezopore i to u zaštitnom Lipidnom sloju izmedu epiderme i derme. Ti vodeni kanali omogućavaju unos aktivnih tvari u dublje slojeve koze. Zahvaljujuci tom otkricu vodenih kanala, kemicari Peter Agree i Roderick Mac Kinnon dobili su Nobelovu nagradu 2003 g. U klasicnim tretmanima samo 10% aktivnih tvari koje koristimo u radu može doprijeti do dubljih slojeva kože, te su svi efekti samim tim ograničeni. Slicna situacija je sa ostalim preparatima koje koristimo svakodnevno. Mezoterapija bez igle omogućuje da se apsorpcija aktivnih tvari (hijaluron, kolagen, c-vitamin )poveca sa 10% na 99% na dubinu prodiranja 1 cm i 65% na dubini od 6 cm i ostaje oko 2 mjeseca, sto nam daje ogromne mogućnosti kod tretmana Lica i tijela, kako kod starijih tako i kod mladih osoba. Tretman mezoterapije ne treba raditi u trudnoći, kod oboljelih od epilepsije, dijabetesa, tumora, kod osoba sa pacemakerom, gdje su prisutne metalne proteze. Nezeljenih efekata na sam proces mezoterapije u smislu iritacije iLi reakcije tkiva nema jedino ako postoji alergija na neki od sastojaka. Rezultati su jos bolji kada se metoda kombinira sa tretmanima mikrodermoabrazije. Tretmani se rade 2 do 3x tjedno. Preporuka je napraviti minimalno 6 tretmana.  

RADIOFREKVENCIJA
Radi se o metodi kod koje radiovalovi stvaraju toplinsku energiju. Radiofrekvencijski valovi djeluju na kozu, odnosno dubinski zagrijavaju tkivo a povrsina koze pri tom ostaje temperaturno niza. Zagrijavanje vlakana kolagena u dermisu( dubljem sloju koze) do odredene temperature( max.42 stupnja) dovodi do njihove kontrakcije. Toplin a ubrzava metabolizam stanice i fibroblasta koji proizvode kolagen a time se stimulira njihova produkcija i odmah vidljivo zateze koza. Radiofrekvencija ima kratkotrajni i dugotrajni efekt:
- kratkotrajni iLi tzv. blic efekt je stimulacija fibroblasta(kolagena i elastina) i Lokalnog metabolizam zagrijavanjem a posljedica tog zagrijavanja je Lifting efekt
- dugotrajni efekt postizemo radeci kroz duzi period mikro ostecenja na kolagenskim vlaknima, na taj nacin poticemo njihovu regeneraciju te nakon nekog vremena dolazi do stvaranja nove kolagenske mreze. Tehnika je neinvazivna i koristi se za tretmane Lica i tijela.
Tretman radiofrekvencije ne treba raditi u trudnoci, kod oboljelih od epilepsije, tumora, upalnih procesa organa i srca, virusnih, bakterijskih i gljivicnih infekcija, u febrilnom stanju, kod osoba sa pacemakerom, gdje su prisutne metalne proteze. Preporuka je da se tretmani rade 1x tjedno. Za dugorocne rezultate potrebno je napraviti:
- za Lice 6-8 tretmana(minimalno 4)
- za tijelo 8-10 tretmana(minimalno 6)  

background